Wykonanie
Make cooking easier to jeden z popularniejszych blogów kulinarnych, do którego często zaglądam. Cenię go za prosto napisane przepisy i piękne zdjęcia potraw oraz etapów ich wykonania krok po kroku. Zapraszam do przeczytania mojej opinii o książce…Książka ta nie jest zwykłą książką kucharską ze zdjęciami, jest raczej albumem zdjęć jedzenia dopasowanego do pór roku. Została podzielona na 4 części - zimę, wiosnę, lato i jesień. W każdej z nich znajdują się po 4 przepisy na śniadania, obiady i desery.Jak można łatwo policzyć przepisów jest 48. Znajdziemy w niej zarówno łatwe i proste w wykonaniu przepisy dla stawiających pierwsze kroki w kuchni, jak i dla bardziej zaawansowanych kucharzy.Książka została pięknie wydana, szczególnie urzekający jest jej płócienny grzbiet, nie często spotyka się tak ładnie wyglądające pozycje.Każdy przepis opatrzony jest komentarzem internauty - czytelnika bloga
Make cooking easier .Gdybym miałam opisać ją jednym słowem, byłoby to słowo "ciepła", taka jak autorka bloga - ciepła, pogodna, ceniąca życie rodzinne i jego celebrację przy
kuchennym stole...

Książka w większości została opatrzona zdjęciami samej autorki. Możemy oglądać potrawy przygotowane przez Zosię, zdjęcia autorki i jej córeczki czy ulubione
widoki obrazujące 4
pory roku. Przy niektórych ciężko nie dostać ślinotoku, większość potraw chce się natychmiast ugotować...
Chałka smażona w
jajku również często gości na naszym
śniadaniowym stole...

Każdy przepis opatrzony został zdjęciami "krok po kroku".

W każdej
porze roku znajdziemy po 4 przepisy na śniadanie, obiad i deser.

Ten przepis wpadł mi w oko od pierwszego wejrzenia, mam go zamiar wypróbować w te Święta.

Jesienną jajecznicę przyrządziłam w pewien jesienny ranek, TUTAJ można zobaczyć przepis.

Jeżeli szukacie prezentu gwiazdkowego dla bliskiej osoby lubiącej kuchnię, bardzo serdecznie polecam zakup tej książki. Obdarowana osoba bardzo się ucieszy :)

Autor - Zosia CudnyFotografie (w większości) - Zosia CudnyWydawnictwo - RebisLiczba stron - 183Liczba przepisów - 48Oprawa twardaKsiążkę do recenzji otrzymałam od Wydawnictwa Rebis.