Wykonanie
Listopadowe, chłodne, ciemne poranki nie napawają optymizmem. Za oknem zimno, mokro i tak smutno, że człowiek ma ochotę zostać w łóżku do wiosny. A tu trzeba wstawać i wychodzić z domu, brr… Jedyne co może poprawić humor to pyszne, ciepłe i szybkie śniadanie. Najlepiej sprawdzą się tosty, bo zrobienie ich zajmie dosłownie chwilę. Tosty z
tuńczykiem i
kukurydzą.

Składniki:
Pełnoziarnisty chleb tostowyPuszka
tuńczyka w sosie własnymKukurydza konserwowaKilka małych kulek
mozzarelliPomidorki koktajloweTymbark Sok 100%
PomidorWykonanie:Ciężko jest podać dokładne proporcje składników, bo wszystko zależy od tego jak bardzo „wypełnione” tosty lubimy. Na kromce
pełnoziarnistego chleba tostowego kładziemy kawałki odsączonego
tuńczyka, dokładamy trochę odsączonej
kukurydzy i jedną, przekrojoną na pół kuleczkę
mozzarelli. Przykrywamy drugą kromką
pieczywa i zapiekamy w tosterze przez kilka minut, do momentu aż
chleb ładnie się zarumieni, a wnętrze tostów podgrzeje.Podajemy jeszcze ciepłe, z umytymi
pomidorkami koktajlowymi i koniecznie ze szklanką
soku pomidorowego.

