Wykonanie
Kruche sakiewki z
ciasta francuskiego skrywające
czekoladęo chrupkiej z wierzchu skórce i rozpływającym się wnętrzu...

Składniki:-
ciasto francuskie-
czekolada (w tym wypadku
mleczna)W mojej lodówce bardzo często gości
ciasto francuskie, które przydaje się, kiedy mam ochotę na coś słodkiego lub spodziewam się gości, których z racji - po babci - lwowskiej duszy muszę ugościć, nakarmić, poczęstować, dać skosztować coś do
kawy... :). W każdym razie - uwielbiam wtedy upiec
czekoladowe sakiewki.Przygotowanie jest
banalne. Potrzebujemy
ciasto francuskie i
czekoladę (
mleczną lub gorzką ). Ciasto kroimy na kwadraty. Kształtujemy sakiewki z kostką
czekolady wewnątrz i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Przepysznie smakują, kiedy są jeszcze ciepłe.Do tego ulubiona
kawa i dzień jest sympatyczniejszy, a wizyta udana!