Wykonanie

SKŁADNIKI:słodkie
herbatniki Bebekrakersybudyń waniliowy0,5 l.
mleka100g
masłapowidła śliwkowepłatki migdałowemasa krówkowa
kakaowa BakallandUkładamy w brytfance warstwy (od dołu):1 warstwa : słodkie
herbatniki2 warstwa : budyniowa .
Budyń przygotowujemy wg przepis na opakowaniu, po czym gotowy miksujemy dokładnie z
masłem. Ostudzony rozsmarowujemy na herbatnikach.3 warstwa : słodkie
herbatniki4 warstwa : masa krówkowa5 warstwa :
krakersy6 warstwa :
powidła śliwkowe7 warstwa :
płatki migdałoweOczywiście wstawiamy do lodówki na min.30min przed podaniem. Każda warstwa układanych
herbatników i
krakersów powinna się pokrywać dokładnie z poprzednią. Czyli wszystkie układamy np. w równych rzędach poziomo. Wtedy łatwiej jest nam i ładniej wygląda ukrojona porcja
ciasteczka dla gościa.Gdy spróbujemy wszystkich warstw jednocześnie podczas jednego kęsa, będziemy
mieli idealne połączenie wszystkich smaków: kremowego budyniu, słodkiej masy
kakaowej i kwaskowatości powideł. Hmmmm... Idealne !Smacznego!
