ßßß Cookit - przepis na JESIENNE SŁODKOŚCI przy minimum kaloryczności

JESIENNE SŁODKOŚCI przy minimum kaloryczności

nazwa

Składniki

Wykonanie

Zachodnia dieta i przetwórstwo spożywcze, choć często zaspokaja potrzeby naszego podniebienia, pozbawia naszą żywność wielu cennych pierwiastków, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Biały cukier dodaje organizmowi energii i poprawia nastrój tylko na chwilę.
Cukier nie zawiera naturalnych pierwiastków odżywczych, dlatego po jego spożyciu organizm zużywa ich zapasy i to z tego tajemniczego powodu krótkotrwały początkowy efekt zwiększenia energii, jest szybko zastępowany spadkiem samopoczucia. Organizm reaguje na cukier wypuszczeniem insuliny, a ta z kolei redukuje poziom cukru we krwi.
Sposobów na pozbycie się z kuchni białego cukru, szukałam po raz pierwszy, chcąc po prostu schudnąć. Zapoznanie się z poradnikiem „Słodkie ciasta i desery na diecie” i przeczytanie go, zajmie Ci kilkanaście minut (to krótko), a zdobędziesz bardzo cenną wiedzę, do której ja dochodziłam latami.
W I serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.
W poradniku „Moja Kuchnia bez mąki i glutenu” jest to gluten.
W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to cukier.
Komentowany poniżej przepis, którego zdjęcia widzisz, znalazł się właśnie w tym poradniku, który serdecznie polecam.
Nakładamy do naczynek według fantazji.
Deserek wstawiamy do lodówki i dajemy serniczkowi stężeć.
Można go również wyjąć później z naczynka.
To słodka i lekka wersja serniczka na zimno!
Można się nią podzielić choć mnie bardzo smakowała w pojedynkę ;)
Zapraszam po więcej przepisów!
Źródło:http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2011/10/jesienne-sodkosci-przy-minimum.html