Wykonanie
Słodkie, klejące, dwukolorowe
czekoladki. Łatwe do przygotowania i mocno
czekoladowe.Składniki:150g
gorzkiej czekolady150g
białej czekolady400g słodkiego
mleka skondensowanegoSposób przygotowania:Kwadratową formę (o wymiarach 15x 15cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Odstawić na bok.
Mleko skondensowane rozlać po połowie do dwóch niedużych garnków.Do jednego garnka z
mlekiem skondensowanym dodać posiekaną,
gorzką czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż
czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Masę wylać do przygotowanej formy i wyrównać powierzchnię łyżką.Do drugiego garnka z
mlekiem skondensowanym dodać posiekaną,
białą czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż
czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Masę wylać na masę z
gorzkiej czekolady i wyrównać.Przy pomocy patyczka do szaszłyków (lub widelca) zrobić szlaczek.http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-pralinki/585-przepis-na-fudge-marmurkowe