ßßß
Kuchnia indyjska w wydaniu bardzo interesującym. Orzeźwiający "sos", który podawałam do mięs i warzyw z grilla - zrobił furorę! Mięta i prażony kmin to super duet. Przepis z programu "Łatwa kuchnia indyjska 2". Na szczęście udało się zrobić zdjęcie, bo na działce, w lesie, nie ma czasu na takie ceregiele :)Składniki:1/2 litra greckiego jogurtu [dałam 400 gram]pęczek rzodkiewki1 łyżka nasion kminu rzymskiego [kuminu]mała garść świeżej miętysól do smakuWykonanie:Rzodkiewkę zetrzeć na tarce. Nasiona kminu rzymskiego uprażyć na suchej patelni. Miętę [same listki] drobno posiekać.Połączyć rzodkiewkę, kmin rzymski, miętę i gęsty jogurt grecki, posolić do smaku. Schłodzić przez ok. godzinę w lodówce. Podawać do mięs i warzyw - np. z grilla.