ßßß
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Brak głosów0
0adminFigi zapiekane z mozzarelląw szynce parmeńskiej na rukoliSkładniki1 porcja2 świeże figi2 plasterki mozzarelli2 plasterki szynki parmeńskiejrukolasól morska i świeżo zmielony czarny pieprzgęsty sos balsamiczny1 łyżeczka płynnego mioduPrzygotowaniePiekarnik nagrzać do 200 stopni. Górną część fig naciąć płytko na krzyż, ułożyć w małym naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 13 minut, następnie wyjąć z piekarnika, od razu włożyć po kawałku mozzarelli w nacięcie, zawinąć w szynkę parmeńską i ułożyć na rukoli. Skropić sosem balsamicznym i polać miodem. Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą morską.