ßßß Cookit - przepis na Yugoslavia Pousse

Yugoslavia Pousse

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
wisienka koktajlowa 1 sztuk
curacao blue 5 mililitrów
wódka 15 mililitrów
likier anyżowy 20 mililitrów
Cherry brandy 5 mililitrów
syrop malinowy 15 mililitrów
Wykonanie:
Syrop malinowy i Cherry zmieszać dokładnie i wlać do kieliszka. Anisette powoli wlać po grzbiecie łyżeczki. Wiśnię wyciąć w gwiazdkę, nadziać na wykałaczkę (o średnicy kieliszka) i umieścić w połowie środkowej warstwy. Zmieszać wódkę i Curacao i wlać ostrożnie po grzbiecie łyżeczki.
Uwagi:
łyżeczka musi dotykać powierzchni poprzedniej warstwy.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
Alkohole
Drinki (z Wódką)
Koktajle
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6803/Yugoslavia-Pousse