ßßß Cookit - przepis na Bloody Maria

Bloody Maria

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
Schłodzony sok pomidorowy 250 mililitrów
Srebna tequila 45 mililitrów
sos worcestershire 1 łyżek deserowych
tabasco według uznania
sok z cytryny 1/2 sztuk
sól selerowa według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Do dużego dzbanka wlać schłodzony sok pomidorowy, a następnie tequilę, cały czas mieszając. Dodać sos worcestershire i dobrze zamieszać. Dodać kilka kropli tabasco i sok z cytryny. Spróbować i przyprawić do smaku solą selerową i zwykłą oraz pieprzem. Podawać w wysokiej smukłej szklance napełnionej kostkami lodu, z łodygą selera do mieszania.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
Alkohole
Koktajle
Kuchnia Meksykańska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6624/Bloody-Maria