ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowiśnie 1 kilogramówcukier 25 dekagramówwoda 1/2 litrówWykonanie:Owoce umyć i obrać, Do przygotowania można używać owoców całych lub w połówkach.Owoce użyte z pestkami można nakłuć wyparzonym patyczkiem, aby w czasie gotowania nie pękały. Zależnie od sposobu zamykania albo napełnia się słoje surowymi owocami i zalewą, lub wlewa się gotowy gorący kompot. Kompot gotuję się w ten sposób że owoce wrzuca się do gotującej wody z cukrem i doprowadza do zagotowania.Autor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: