Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
limonka 3 kostek
mandarynka 3 kostek
wódka 60 mililitrów
syrop słodowy 30 mililitrów
likier mandarynkowy według uznaniaWykonanie:Rozgniećtrzy cząstki
limonki przecięte na połówki, trzy cząstki
mandarynki,dodaj 60 ml
wódki Belvedere i 30 ml
syropu słodowego. Umieść wszystko wok. półlitrowym szklanym shakerze. Dodaj
lód i potrząsaj przez kilkasekund. Przecedź całość do klasycznej szklanki do
whisky. Do ozdobynajlepsze będą oblepione
cukrem pałeczki i listek
mięty. Dodaj jeszczeodrobinę
likieru Mandarin Napoleon, pozwalając mu spłynąć po łyżeczce wdół kieliszka.
AlkoholeDrinki (z
Wódką)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: