ßßß Cookit - przepis na KLUSKI ŚLĄSKIE - białe

KLUSKI ŚLĄSKIE - białe

nazwa

Wykonanie

« SAŁATKA JARZYNOWO-MIĘSNA
PIECZEŃ WIEPRZOWA »
1 kg ziemniaków mąka ziemniaczana 1 jajko sól
WYKONANIE
Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić i zmielić lub przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę ziemniaczaną w ilości 1/4 objętości Ziemniaków, jajko. Zagnieść ciasto Formować okrągłe kluski, gotować we wrzącej wodzie przez 5 minut od momentu wypłynięcia.
Podawać z sosem mięsnym lub grzybowym.
poniedziałek, 07 stycznia 2013, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2013/01/KLUSKI-SLASKIE-biale.html