Wykonanie

Witam w niedzielę! Muszę przyznać, że coś ostatnio zaniedbujemy bloga. Brak czasu, brak weny, pogoda kapryśna.... dlatego wczoraj pomyślałam, że zrobię jakieś lekkie ciasto. A jak lekkie to chyba tylko sernik na zimno :). Mój sernik jest bardzo prosty w wykonaniu - na pewno większość z Was zna ten przepis. Składa się z
galaretek i
serków homogenizowanych waniliowych.Składniki:4 różne
galaretki( u mnie cytrynowa, agrestowa, truskawkowa, pomarańczowa)3
serki homogenizowane po 150 gpuszka
brzoskwińPrzygotowujemy tortownicę 26 cm. Można ją obłożyć folią aluminiową jeżeli ktoś chce. Pierwszą
galaretkę przygotowujemy z 400 ml wrzącej
wody i mieszamy, aż do rozpuszczenia.
Galaretkę studzimy. Letnią
galaretkę mieszamy z opakowaniem
serka homogenizowanego. Tak przygotowaną
galaretkę wylewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki do stężenia. Gdy pierwsze piętro stężeje wylewamy na nie drugą, a następnie 3
galaretkę. Na wierzch układamy pokrojone
brzoskwinie i zalewamy
galaretką (już bez
serka homogenizowanego).Smacznego!
