Wykonanie
Zrobić, zrobiłam. Wypić, wypiłam. Być może spodziewałam się czegoś więcej, w końcu to Ainsley. Czy mi smakowało? Raczej tak. Czy zrobię jeszcze raz? Raczej nie (zrobiłam ;). Chyba jednak wolę zimnego
arbuza a
potem jogurt. Przynajmniej nie trzeba wydłubywać tyle pestek (plucie jest znacznie wygodniejsze :)
Składniki:½ kg
arbuza, bez pestek, pokrojonego w kostki8 kostek
lodu150 g
jogurtu naturalnegoWykonanie:Używając sokowirówki wycisnąć sok z
arbuza. Kostki
lodu wrzucić do dzbanka i wymieszać z
jogurtem. Wlać sok z
arbuza, dobrze wymieszać. Nalać do szklanek i pić natychmiast.
Edycja 2014:Zamiast wyciskać sok w sokowirówce, zmiksowałam około 1 cm plaster zimnego
arbuza z
jogurtem.