ßßß Cookit - przepis na Ziemniaki pieczone z kurkumą i pieprzem kajeńskim

Ziemniaki pieczone z kurkumą i pieprzem kajeńskim

nazwa

Wykonanie

Ziemniaki posypane mieszanką z kurkumy, czosnku i pieprzu kajeńskiego. Upieczone, miękkie w środku, z lekko chrupiącą skórką. Pyszne. Nie tylko jako dodatek do obiadu, ale również jako samodzielna przekąska zjedzona na przykład na kolację np z naturalnym jogurtem jako dipem.
600 g młodych ziemniaków, ze skórką, umytych
2 łyżeczki oleju
1/2 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
1 ząbek czosnku, zmiażdżony
Ziemniaki kroimy na połówki lub ćwiartki, w zależności od wielkości ziemniaków, przekładamy do dużej miski. Dodajemy olej i pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 200 st C, ziemniaki wykładamy na blachę i pieczemy ok 30 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Źródło:http://raspberriescream.blogspot.com/2014/08/ziemniaki-pieczone-z-kurkuma-i-pieprzem.html