Wykonanie
To co prawda nie kokosanki, ale nieco je przypominające, bardzo intensywnie
kokosowe bezy . Osobiście wolę zwykłe
bezy, które uwielbiam i
mogę jeść bez końca, ale dla wielbicieli
kokosu, będzie to miłe urozmaicenie w zagospodarowaniu zbywających
białek.
Bezy kokosowe znikły zresztą równie szybko jak zwykłe
bezy.
4
białka250 g drobnego
cukruszczypta
soli50 g wiórek
kokosowychPiekarnik nastawiamy na 140 st C. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy szczyptę
soli i partiami
cukier cały czas ubijając. Do ubitej piany dodajemy wiórki i mieszamy.
Białko wykładamy łyżką lub wyciskamy za pomocą rękawa cukierniczego na papier. Pieczemy ok 30 minut. Suszymy w wyłączonym piekarniku do momentu całkowitego wystudzenia.