Wykonanie
Na studiach odżywiałam się głównie kanapkami i wałówką od Mamy. Pieczenie ciast i robienie deserów było poza moim zasięgiem możliwości. Ale mieszkałam z kimś, kto na każdą imprezę (czyli często) robił genialne i bardzo słodkie ciasto. Zieluś dziękuję za przesłanie przepisu i przypomnienie tym samym, starych, dobrych czasów:)Lista zakupów:1 puszka
mleka skondesowanego niesłodzonego1 puszka
mleka skondesowanego słodzonego10 dag
wiórków kokosowych1
jajko1 sos
toffiWszystko zmiksować (oprócz sosu
toffi).Na dno naczynia żaroodpornego wylać cienką warstwę sosu
toffi. Następnie polać zmiksowaną masą. Naczynie włożyć do większego z małą ilością
wody (wstawiłam do głębokiej blachy).
Woda powinna sięgać do poziomu ciasta.Piec 40-50 min. w 180st.Po wystygnięciu wyłożyć do góry nogami. Podawać mocno schłodzone:) Zamiast sosu
tofii można użyć karmelowego:)
Smacznego życzy
oliwek :)