Wykonanie

Zimowe, mroźne poranki. Chybcikiem biegnę, prosto
spod ciepłej kołdry, do pokrętła od ogrzewania i przekręcam je na maksa. Gorąca
kawa budzi i rozgrzewa. Gubię wełniane skarpetki. W pośpiechu pakuję torbę. Za oknem powoli świta...Inaczej jest w sobotnie i niedzielne poranki. Można się w nie posnuć w piżamie - choćby i do południa:) Posiedzieć nad
kawą dłużej niż zwykle. Można w końcu wyciągnąć blender i zrobić coś dobrego na śniadanie, nie martwiąc się, że obudzi się sąsiadów;)Wspominałam już chyba o mojej miłości do past do
chleba;) Dziś przepis na szybciutką pastę z
awokado.Składniki:1 dojrzałe
awokado2
jajka1-2 łyżki
majonezunatka pietruszkisól,
pieprz,
czosnekObrane ze skórki i wypestkowane
awokado ucieramy, razem z ugotowanymi na twardo
jajkami, w blenderze. Dodajemy
majonez, posiekaną
natkę pietruszki i
przyprawy.

Pastą smarujemy ulubione
pieczywo. Podajemy z
pomidorami,
oliwkami, startym
twardym serem lub
orzechami.Dobrego wieczoru:) A jutro leniwego śniadania:)Biedronka