ßßß Cookit - przepis na Bezglutenowe ciasto z jagodami

Bezglutenowe ciasto z jagodami

nazwa

Wykonanie

Składniki:
3 jajka
1 i 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki jaglanej
1/2 szklanki cukru (może być mniej)
1 łyżeczka sody
3/4 szklanki oleju
jagody
Wykonanie:
Nagrzać piekarnik do 180 °C. Wsypać mąki i sodę do miski. Oddzielić żółtka od białek. Ubić żółtka z cukrem na gładką masę. Dodać mąki i sodę, zmiksować. Następnie dodać olej i zmiksować. Ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą. Wylać ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Na wierzchu ułożyć jagody. Piec około 45 minut, do suchego patyczka.
Smacznego!
Nawigacja wpisu
Previous Previous post: Placuszki bananowo-orkiszowe z jabłkami
Next Next post: Faworki bezglutenowe pieczone
Źródło:http://blog.pasjemamy.pl/?p=691