Wykonanie
Składniki:3
jajka1 i 1/2 szklanki
mąki ziemniaczanej3 łyżki
mąki jaglanej1/2 szklanki
cukru (może być mniej)1 łyżeczka
sody3/4 szklanki
olejujagodyWykonanie:Nagrzać piekarnik do 180 °C. Wsypać
mąki i
sodę do miski. Oddzielić
żółtka od
białek. Ubić
żółtka z
cukrem na gładką masę. Dodać
mąki i
sodę, zmiksować. Następnie dodać
olej i zmiksować. Ubić
białka ze szczyptą
soli na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą. Wylać ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Na wierzchu ułożyć
jagody. Piec około 45 minut, do suchego patyczka.Smacznego!
Nawigacja wpisuPrevious Previous post: Placuszki
bananowo-orkiszowe z
jabłkamiNext Next post:
Faworki bezglutenowe pieczone