Składniki na ciasto:mąka jaglana 1 szklankamąka z amarantusa 1/2 szklankimargaryna bezmleczna 100 gjogurt naturalny 3 czubate łyżkicukier waniliowy 1 opakowanieSkładniki na masę serową:twaróg 420 gmasło 80 gcukier trzcinowy 1/2 szklankicukier waniliowy 1/2 opakowaniajogurt naturalny 1/4 szklankimąka ziemniaczana 10 gkasza jaglana ugotowana 3 łyżkiproszek do pieczenia bezglutenowy 1/2 łyżeczkiWykonanie:Zagnieść ciasto z podanych składników i schować do lodówki. Zmiksować na gładko wszystkie podane składniki na masę serową. Wyłożyć blaszkę ( u mnie o wymiarach około 25×25 cm) papierem do pieczenia i cieniutką warstwą ciasta. Na to wylać masę serową. Na cieście można ułożyć paski z pozostałej ilości ciasta. Piec w 180°C przez godzinę i pozostawić w piekarniku do ostygnięcia. Posypać cukrem pudrem.Uwaga, sernik będzie niski!Smacznego!