ßßß Cookit - przepis na Sernik bezglutenowy bez jajek

Sernik bezglutenowy bez jajek

nazwa

Wykonanie

Składniki na ciasto:
mąka jaglana 1 szklanka
mąka z amarantusa 1/2 szklanki
margaryna bezmleczna 100 g
jogurt naturalny 3 czubate łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
Składniki na masę serową:
twaróg 420 g
masło 80 g
cukier trzcinowy 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1/2 opakowania
jogurt naturalny 1/4 szklanki
mąka ziemniaczana 10 g
kasza jaglana ugotowana 3 łyżki
proszek do pieczenia bezglutenowy 1/2 łyżeczki
Wykonanie:
Zagnieść ciasto z podanych składników i schować do lodówki. Zmiksować na gładko wszystkie podane składniki na masę serową. Wyłożyć blaszkę ( u mnie o wymiarach około 25×25 cm) papierem do pieczenia i cieniutką warstwą ciasta. Na to wylać masę serową. Na cieście można ułożyć paski z pozostałej ilości ciasta. Piec w 180°C przez godzinę i pozostawić w piekarniku do ostygnięcia. Posypać cukrem pudrem.
Uwaga, sernik będzie niski!
Smacznego!
Źródło:http://blog.pasjemamy.pl/?p=711