Kolejny przepis wyprówbowany w automacie. Podobnie jak bagietki pochodzi z tej samej książki. To mój pierwszy keks – zaczęłam więc nietypowo – od wypieku w automacie. Po wyjęciu z automatu wydało mi się, że wyszedł zakalec – mąż przetestował i już wiem, że jest po prostu mocno wilgotny i mięsisty. Jest przy tym bardzo aromatyczny i nie za słodki.Składniki :250 g mąki tortowejopakowanie proszku do pieczenia50 g zmielonych orzechów laskowychpokrojona pomarańcza150 g masła100 g miodu4 jajka100 g cukruszczypta soliWykonanie :Jajka roztrzepać i wlać do formy do pieczenia. Dodać stopione masło, miód, sól, cukier, zmielone orzechy laskowe, pomarańczę, na koniec mąkę i proszek do pieczenia. Wybrać program (u mnie program do pieczenia ciast z proszkiem do pieczenia), stopień zrumienienia skórki. Podawać na ciepło lub na zimno.