Wykonanie
Czuję się trochę lepiej, dziś wstałam żeby upichcić to danie. Zadanie było proste ponieważ przyrządza się je błyskawicznie. A efekt końcowy… poezja. Pychota!Przepis pochodzi z książki „Kuchnia wegetariańska” Katarzyny Rozmysłowicz.
Składniki :1 paczka jajecznego
makaronu szerokie wstążki (50 dag),1 kostka
sera z przerostem szlachetnej pleśni,2
gruszki,1 szklanka
śmietanki,kilka
kaparów,świeżo zmielony
pieprz,2 łyżki
oliwy,
sól.Wykonanie :
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem
oliwy (ja ugotowałam połowę tj. 25 dag) na półtwardo. Do rondelka wlewamy
śmietanę, dodajemy pokrojny w kostkę
ser oraz
gruszki. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Mieszamy gorący sos z
makaronem. Doprawiamy świeżo zmielonym
pieprzem i
owocami kaparów. Podajemy od razu.