ßßß
Składniki :1 szklanka mąki,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1/8 łyżeczki soli,2 duże jajka,1/2 szklanki miodu,1/4 szklanki cukru (następnym razem chyba zrezygnuję),skórka otarta z 1 cytryny (umytej i sparzonej),1 łyżka świeżego soku z cytryny,1 łyżeczka esencji waniliowej,1/3 kostki roztopionego masła,1/3 szklanki cukru pudru (ja zrezygnowałam).Wykonanie :Przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól do miski. Utrzeć mikserem kogel-mogel z jajek, miodu i cukru. Dodać suche składniki, skórkę i sok z cytryny, esencję waniliową i masło. Delikatnie wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 minut, wyjąć i zostawić w temperaturze pokojowej 15 minut. Rozgrzać piekarnik do 190 st. C. Nasmarować formę do pieczenia magdalenek. Przełożyć ciasto do form. Piec około 10-12 minut, aż ciasteczka się przyrumienią i staną sprężyste. Zostawić w formach 15 minut, aż ostygną. Przełozyc na metalową kratkę. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.