Wykonanie
Przepis zaczerpnięty z miesięcznika „Kuchnia” – fantastyczna zupa. Na pewno będzie stałym gościem na wielkanocnym
stole.W stosunku do oryginalnego przepisu – zmniejszyłam składniki o połowę. Poniżej już zmiejszone wartości.25 dag
bekonu lub
boczku pokrojonego w plasterki18
jajek na twardo pokrojonych w plasterki25 dag
kiełbasy pokrojonej w plasterki25 dag
szynki pokrojonej w kostkę
chrzan do smaku
Boczek wysmażamy na sychej patelni na chrupkko, łamiemy na nieduże kawałki. Wkładamy do dużego garnka, dodajemy
jajka,
kiełbasę i
szynkę. zalewamy gorącą
wodą. Zagotowujemy i pozostawiamy na małym ogniu tak długo, aż
żółtka jajek się rozpuszczą i zagęszczą zupę. Podajemy z
chrzanem. Dodatkowo doprawiłam zupę
wegetą.