ßßß
            
        
Czekolada (2 porcje):tabliczka gorzkiej czekolady (ja użyłam wedlowskiej 64%)350 g (mały kartonik) skondensowanej śmietanki do kawy1/2 szklanki mleka1/2 łyżeczki cynamonu1/2 łyżeczki goździków1/2 łyżeczki ziaren kolendryszczypta gałki muszkatałowej1 gwiazdka anyżuubita śmietanka 30%Marshmallow:150 ml wody5 łyżek cukru pudru (2+3)2 łyżki soku malinowegosok z połowy cytryny2 łyżeczki żelatyny
Cynamon, goździki, kolendrę, gałkę muszkatałową i anyż wrzucić razem do moździerza i utrzeć.Śmietankę i mleko wlać do rondelka, dołożyć czekoladę, podgrzewać aż do rozpuszczenia czekolady, cały czas mieszając. Ostrożnie, by nie doprowadzić do wrzenia.Dodać przyprawy, podgrzewać jeszcze około 5 minut.Wodę wymieszać z 2 łyżkami cukru pudru, lekko podgrzać, by cukier się rozpuścił.Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody. Wodę z cukrem wlać do żelaytny, dodać sok z cytryny i sok malinowy, razem miksować, aż powstanie gęsta i ubita piana (około 10 minut). Do piany dodać pozostałe 3 łyżki cukru pudru i razem bardzo delikatnie wymieszać tak, by piana nie opadła. Wlać do foremek i odstawić do stężenia.Gorącą czekoladę przelać przez sito, dodać ubitą śmietankę. Podawać z marshmallow.