Wykonanie
piątek, 2 Kwiecień 2010, autor: blue_megi, Brak Komentarzy »Kolejna szybka do przygotowania i smaczna zupa (oczywiście jeśli lubicie
chrzan). Zmodyfikowany przepis ze strony kuchnia.tv.
Składniki:4
kiełbasy białe lub innenieduży kawałek
wędzonego boczkumała
cebula3 ząbki
czosnku6 szklanek
wody3-4 łyżki
chrzanu (można mniej lub więcej – zależnie od upodobań)szklanka gęstej
śmietanylistek laurowykilka ziaren
ziela angielskiego sól,
pieprz4
jajka na twardoDo garnka włożyć
kiełbasę i wędzonkę,
ziele angielskie,
listek laurowy, obraną, pokrojoną na ćwiartki
cebulę i ząbki
czosnku, zalać
wodą, doprowadzić do wrzenia, po czym gotować na niewielkim ogniu ok. 15-20 minut. Dodać
chrzan i
śmietanę i doprawić do smaku
solą i
pieprzem.
Kiełbasę pokroić na plastry. Podawać z
jajkami na twardo.