ßßß Cookit - przepis na Pasta jajeczna z awokado i twarożkiem

Pasta jajeczna z awokado i twarożkiem

nazwa

Wykonanie

środa, 19 Marzec 2014, autor: blue_megi, Brak Komentarzy »
Pomysł na zdrowe śniadanie lub kolację. Pyszna pasta jajeczna do pieczywa. Z dodatkiem awokado i twarożku. Idealna do kanapeczek z pełnoziarnistego chleba z dodatkiem pomidorków koktajlowych. Macie ochotę na jedną?
Składniki:
2 jajka na twardo
pół małej czerwonej cebulki lub szalotka
ząbek czosnku
1 awokado
20 dag twarożku półtłustego lub chudego
sól i pieprz do smaku
pomidorki koktajlowe
Awokado kroimy na pół. Usuwamy pestkę i za pomocą łyżki wyciągamy miąższ. Przekładamy go do miseczki i rozgniatamy widelcem. Jajka obieramy i drobno siekamy. Dodajemy do awokado. Cebulę i czosnek również kroimy jak najdrobniej i również dodajemy do miseczki. Mieszamy wszystkie składniki, dodając pokruszony twaróg. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i pasta jajeczna jest gotowa.
Źródło:http://www.rogalikblog.pl/przepisy/salatki/pasta-jajeczna-awokado-twarozkiem