ßßß Cookit - przepis na Wiewiórka II

Wiewiórka II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
cukier 1 szklanek
jajka 4 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
olej 0,5 szklanek
orzechy włoskie 1 szklanek
jabłka 3 sztuk
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem, wymieszać z przesianą mąka, sodą i proszkiem, mieszając, cienkim strumieniem wlewać olej. Gładkie ciasto wymieszać z posiekanymi orzechami i pokrojonymi na małe cząstki jabłkami. Przełożyć do dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 min w 190 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7266/Wiewiorka-II