Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
cukier 1 szklanek
jajka 4 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
olej 0,5 szklanek
orzechy włoskie 1 szklanek
jabłka 3 sztukWykonanie:
Jajka ubić z
cukrem, wymieszać z przesianą
mąka,
sodą i proszkiem, mieszając, cienkim strumieniem wlewać
olej. Gładkie ciasto wymieszać z posiekanymi
orzechami i pokrojonymi na małe cząstki
jabłkami. Przełożyć do dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 min w 190 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: