Wykonanie
« Powrót  Wiewióreczka
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 6 sztuk
cukier 2 szklanek
jajka 3 sztuk
mąka 3 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
soda 1 łyżek deserowych
orzechy 1 szklanekWykonanie:Obrane
jabłka pokroić w grubą kostkę, usuwając gniazda nasienne. Zasypać
cukrem i odstawić. Gdy puszczą sok, wbić
jajka, wsypać
mąkę z
proszkiem do pieczenia i
sodą oraz grubo posiekane
orzechy. Dobrze wymieszać. Ciasto przełożyć do wyścielonej papierem do pieczenia formy i wyrównać. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: