Wykonanie
Mamy ostatnio nadprodukcję
jabłek:). Była już szarlotka...długo myślałyśmy cóż by tu popełnić z nich. I objawił się nam
biszkopt z
jabłkami. Możecie użyć dowolnej ilości
jabłek. Wszystko zależy od Was jak lubicie. Praktycznie to ciasto, które udaje się zawsze:) Doskonałe do
kawy, na niespodziewaną wizytę gości...i przede wszystkim pyszne;)))) Zapraszamy do wypróbowania....
Składniki;5
jabłek,1 i 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia,6
jajek,2 szklanki
mąki,1 i 1/3 szklanki
cukru,Wykonanie;
Jabłka obieramy i kroimy na co chcemy;)) plastry, cząstki, ósemki. U nas na drobne ósemki. Obtaczamy w
mące.
Jajka ubijamy z
cukrem. Następnie dodajemy
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy na gładką masę. Ciasto wylewamy na blaszkę. Układamy
jabłka. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni i pieczemy ok 45-50 minut. Użyłyśmy tortownicę o średnicy 24 cm.