Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
porzeczki czerwone 200 gramów
biszkopty 200 gramów
galaretka malinowa 1 szklanek
śmietana 0,5 litrów
mleko 1 szklanek
żelatyna 2 łyżek stołowych
cukier 1 szklanek
cukier waniliowy 1 sztukWykonanie:
Żelatynę namoczyć w małej ilości
wody i rozpuścić w gorącym
mleku, odstawić do wystygnięcia. Do zimnego
mleka dodać
śmietanę,
cukry i dobrze wymieszać. Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać zmiksowane
owoce i
galaretkę. Średniej wielkości tortownicę wyłożyć
biszkoptami, zalać 1/2 masy owocowej i wstawić do lodówki, do zastygnięcia. Następnie wylać masę
śmietanową, schłodzić i przykryć pozostałą masą owocowa. Wstawić na 3h do lodówki.Uwagi:
Porzeczki można zastąpić
malinami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: