ßßß Cookit - przepis na Chłodnik z arbuza i malin

Chłodnik z arbuza i malin

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
arbuz 1 kilogramów
maliny 500 gramów
mleko skondensowane 0,5 szklanek
śmietana 0,5 szklanek
cukier 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
Wykonanie:
Oczyszczone 400g malin zmiksować z pokrojonym arbuzem (bez pestek), śmietaną, mlekiem oraz cukrami i wymieszać z 2 szklankami przegotowanej zimnej wody, schłodzić w lodówce. Zupę rozlać na talerze, każdą porcje udekorować pozostałymi malinami. Podawać z groszkiem ptysiowym lub płatkami śniadaniowymi.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10491/Chlodnik-z-arbuza-i-malin