ßßß Cookit - przepis na Szarlotka z migdałami i miodem

Szarlotka z migdałami i miodem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cukier 0,75 szklanek
jajka 1 sztuk
sól 1 szczypta
margaryna 0,5 kilogramów
mąka 0,75 kilogramów
jabłka 2 kilogramów
miód 100 mililitrów
cukier 0,5 szklanek
płatki migdałowe 100 gramów
Wykonanie:
Do przesianej mąki dodać cukier, margarynę, jajko oraz sol i posiekać nożem, a potem szybko zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folie i włożyć na 2 godziny do lodówki.
Rozwałkowanym ciastem wyłożyć dużą blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Obrane jabłka pokroić w ósemki, usuwając gniazda nasienne. Pokrojone jabłka włożyć do garnka, dodać miód, pół szklanki cukru i odrobinę margaryny. Karmelizować na małym ogniu ok. 10 minut, mieszając i nie dopuszczając do rozgotowania. Jabłka wyłożyć na podpieczone ciasto, posypać płatkami migdałowymi i piec jeszcze 35 minut w 170 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10799/Szarlotka-z-migdalami-i-miodem