ßßß Cookit - przepis na Biszkopt z jabłkami z mąki kasztanowej

Biszkopt z jabłkami z mąki kasztanowej

nazwa

Wykonanie

Dostałam w prezencie mąkę z kasztanów i kompletnie nie miałam pojęcia co z niej zrobić. Postanowiłam ją wypróbować na sprawdzonym przepisie. I... wyszło :) Biszkopt ma ciekawy, oryginalny smak.
A co ważne, mąka z kasztanów nie ma glutenu.
Składniki:
1 szklanka mąki z kasztanów
1 szklanka cukru
4 jajka
szczypta soli
1 duże jabłko
Torownicę wysmarować masłem i posypać bułka tartą. Jabłka obrać pokroić w plasterki i ułożyć na dnie tortownicy.
Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę. Ciastem zalać jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do 17 0 ° C przez 45 min.
Smacznego :)
Źródło:http://kuchniabetti.blogspot.com/2013/11/biszkopt-z-jabkami-z-maki-kasztanowej.html