Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 3 szklanek
jajka 5 sztuk
cukier 1 szklanek
margaryna 250 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jabłka 1 kilogramów
Cynamon 1 łyżek deserowych
cukier puder 1 szklanek
cukier waniliowy 1 sztukWykonanie:
Mąkę przesiać z
proszkiem do pieczenia, posiekać
margarynę, dodać
żółtka i
cukier. Szybko zagnieść ciasto,podzielić na trzy części, schłodzić. Z
białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać
cukier puder. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć 1/3 ciasta, lekko docisnąć. Na ciasto zetrzeć
jabłka, posypać
cukrem waniliowym i
cynamonem. Zetrzeć drugą porcję ciasta, na niej ułożyć ubitą pianę.Zetrzeć trzecią część ciasta. Upiec.Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: szczupanioData: 2011-12-09zawsze wychodzi :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: