ßßß Cookit - przepis na Sernik z lukrem

Sernik z lukrem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ser mielony 1 kilogramów
jajka 7 sztuk
cukier 2 szklanek
masło 100 gramów
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
orzechy włoskie grubo posiekane 50 gramów
skórka pomarańczowa kandyzowana 1 łyżek stołowych
rodzynki 3 łyżek stołowych
lukier 1 sztuk
Wykonanie:
Całe jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym. Zmiksować z miekkim masłem, serem, mąką ziemniaczaną na gładką masę. Dodać posieksaną skórkę pomarańczową i wymoczone, osuszone rodzynki, wymieszać. Przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, aż powierzchnia sera zetnie się(sprawdzić ręką). Wyłączyć i pozostawić w piekarniku na 30 minut. Ostudzony sernik polukrować lukrem przygotowanym wg przepisu na opakowaniu. Wierzch posypać orzechami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6816/Sernik-z-lukrem