ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegowątroba wieprzowa 45 dekagramówolej 2 szklanekmąka ziemniaczana według uznaniadymka 4 sztukcukier 1.5 łyżek deserowychwino białe wytrawne 3 łyżek stołowycholej sezamowy 2 łyżek deserowychbiałko 1 sztuksos sojowy 2 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Wątróbkę zalać zimną wodą, odstawić na 15 minut. Osuszyć, wyciąć żyły, pokrajać w plasterki o wymiarach 3 x 4 1/2 x 1/2 cm. Przełożyć do miski, dodać białko, sos sojowy, wino (1 łyżka) i sól, dokładnie wymieszać, odstawić na 10 min, nie dłużej. 2 szklanki oleju wlać do rondla, rozgrzać na dużym ogniu. Tymczasem wątróbkę obtoczyć w mące, strzepując jej nadmiar. Sprawdzić temperaturę oleju. Włożyć wątrobę, smażyć 10 sek mieszając tak, aby plasterki się rozdzieliły. Przelać wątrobę i olej do cedzaka ustawionego na garnku, osączyć. Łyżkę lub dwie oleju, w którym smażono wątrobę, wlać na gorącą patelnię, wsypać cebulę dymkę, mieszając smażyć przez 10 sek, dodać cukier i wątrobę, zamieszać, wlać wino (2 łyżki), szybkimi ruchami zamieszać kilka razy, wlać olej sezamowy, zamieszać. Podawać natychmiast. Proporcje: dla 2-4 osób - z ryżem i warzywamiKuchnia ChińskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: frytkoData: 2010-10-22zbyt wymyslne.... watrobka z winem? a z sama cebulka nie nie da?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: