ßßß Cookit - przepis na Rolada zbitą śmietaną II

Rolada zbitą śmietaną II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 5 sztuk
cukier puder 1 szklanek
mąka tortowa 1 szklanek
mąka ziemniaczana 2 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
aromat rumowy według uznania
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
śmietana bita według uznania
owoce według uznania
Wykonanie:
Utrzeć żółtka z cukrem na jednolitą masę. Ubić białka ze szczyptą soli na sztywno
Obie mąki razem z proszkiem przesiać przez sito.
Do masy żółtkowej wlać sok z cytryny i aromat. Wymieszać z mąką i delikatnie połączyć z pianą. Przełożyć do blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. piec ok. 15 minut w 180 stopniach.
Gorący biszkopt wyłożyć na ściereczkę posypana cukrem i zrolować. Po ostygnięciu rozwinąć. Ciasto posmarować bitą śmietaną i zrolować. Udekorować bitą śmietaną owocami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10391/Rolada-zbita-smietana-II