ßßß Cookit - przepis na Rogaliki z ciasta francuskiego

Rogaliki z ciasta francuskiego

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
Ciasto francuskie - mrożone 500 gramów
konfitura z płatkow róży 1 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
cukier puder według uznania
Wykonanie:
Rozmrozić ciasto w temperaturze pokojowej. Przełożyć na stolnice oprószoną mąką i rozwałkować na prostokąt o grubości 3 mm. Konfiturę osączyć z syropu.
Ciasto pokroić na pasy o szerokości 8-10 cm. Pasy ciasta pociąć na kwadraty, a te na trójkąty. Na środku każdego trójkąta ułożyć po pół łyżeczki konfitury. Zwijać kawałki ciasta, zaczynając od podstawy trójkąta, w kierunku wierzchołka. Uformować rogaliki i układać w pewnych odstępach na blasze, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, na rumiano. Wystudzone rogaliki oprószyć cukrem pudrem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Francuska
Kuchnia Polska
Komentarze:
Autor: Ktośś
Data: 2011-06-08
heh
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10096/Rogaliki-z-ciasta-francuskiego