Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
Ciasto francuskie - mrożone 500 gramów
konfitura z płatkow róży 1 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
cukier puder według uznaniaWykonanie:Rozmrozić ciasto w temperaturze pokojowej. Przełożyć na stolnice oprószoną
mąką i rozwałkować na prostokąt o grubości 3 mm.
Konfiturę osączyć z
syropu.Ciasto pokroić na pasy o szerokości 8-10 cm. Pasy ciasta pociąć na kwadraty, a te na trójkąty. Na środku każdego trójkąta ułożyć po pół łyżeczki
konfitury. Zwijać kawałki ciasta, zaczynając od podstawy trójkąta, w kierunku wierzchołka. Uformować rogaliki i układać w pewnych odstępach na blasze, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, na rumiano. Wystudzone rogaliki oprószyć
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaKuchnia PolskaKomentarze:Autor: KtośśData: 2011-06-08hehDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: