ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1.5 szklanekmleko 0.5 szklanekjajko 1 sztukcukier 1 łyżek deserowychcukier waniliowy 1 łyżek deserowychdrożdże 25 gramówwódka 1 łyżek stołowychsól według uznaniacukier puder według uznaniaWykonanie:Drożdże rozprowadzić w szklance z łyżeczką cukru i pozostawić do wyrośnięcia. Do naczynia dać przesianą mąkę, szczyptę soli, cukier waniliowy, jajko, mleko, wódkę i rozczyn. Drewnianą łyżką wyrobić ciasto na jednolitą masę i pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość, to można zaczynać smażyć racuchy. Ciasto kłaść łyżką na rozgrzany olej, na patelni. Smażyć na małym ogniu, na rumiano z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku i obsypać przez sitko cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: michal.kluczynskiData: 2010-08-22No to ja rozumiem, wyszły piękne i ładnie urosły :) Ja dodałem zamiast 0.5 szkl. mleka 3/4 no i dokroiłem jabłuszka. Pycha!Autor: bulbayData: 2010-06-02Bardzo dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: