Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniak 10 sztuk
jajko 1 sztuk
sól według uznania
wołowina mielona 350 gramów
mąka według uznania
cebula 1 sztuk
pieprz według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Wykonanie Ciasta: ugotować obrane
ziemniaki, gorące przepuścić przez maszynkę. Ostudzić, dodać
jajko,
sól i wymieszać.Wykonanie farszu:
mięso wymieszać z podsmażoną, posiekaną
cebulą, doprawić
solą oraz
pieprzem.Z masy ziemniaczanej formować małe okrągłe placki, na środku każdego kłaść trochę farszu. Składać na pół i zlepiać pierożki, panierować w
mące i smażyć na gorącym
oleju z obu stron.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: