Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
żółtko 4 sztuk
cukier 0.75 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
margaryna 1 kostek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
sól według uznania
śliwka węgierka 500 gramówWykonanie:Na stolnicy z przesianej
mąki,
żółtek,
margaryny,
cukrów,proszku i szczypty
soli wyrobić ciasto. 1/4 włożyć na 15 minut do lodówki. Resztę ciasta wyłożyć na okrągłą formę, wyścieloną papierem do pieczenia, na wierzch ułożyć połówki
śliwek. Ze schłodzonej części ciasta ułożyć kratkę. Piec ok.40 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: