ßßß Cookit - przepis na Roladki z polędwicy wołowej z warzywami

Roladki z polędwicy wołowej z warzywami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwica wołowa 600 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
sos tabasco według uznania
fasolka szparagowa konserwowa żółta 10 sztuk
fasolka szparagowa konserwowa zielona 10 sztuk
marchewka 2 sztuk
natka piertruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną z błon polędwicę pokroić w poprzek włókien na 5 plastrów. Rozbić je tłuczkiem, oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić w chłodne miejsce. Opłukaną paprykę posmarować oliwą i opiec w piekarniku. Zawinąć w folię i wystudzić. Obrać ze skórki, a miąższ posiekać. Oddzielnie zmiksować czerwone i żółte strąki, wymieszać je z łyżka oliwy, doprawić sola, pieprzem oraz tabasco. Osączyć fasolkę,a oczyszczone marchewki pokroić w słupki i z blanszować.
Na każdym plastrze mięsa rozsmarować odrobinę musu paprykowego, ułożyć po 2 strąki żółtej i zielonej fasolki, po kawałku marchewki i ciasno zrolować. Roladki posmarować resztą oliwy, owinąć folią aluminiową i piec ok. 30 minut w 170 stopniach. wystudzone odwinąć z folii. Podawać udekorowane natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11295/Roladki-z-poledwicy-wolowej-z-warzywami