Wykonanie
« Powrót  
ObwarzankiDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
mleko 1 szklanek
cukier 0.5 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
margaryna 50 gramów
jajko 3 sztuk
sól według uznania
olej według uznania
cukier puder według uznaniaWykonanie:
Margarynę utrzeć z
jajkami i
cukrem, wlać
mleko, dodać
cukier waniliowy i szczyptę
soli, przesianą
mąkę i
proszek do pieczenia. Zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować na placek o grubości 1,5 cm. Wykrawać krążki o średnicy 7 cm. Na środku każdego krążka kieliszkiem wykroić kółeczka. Wkładać porcjami na gorący
olej, usmażyć na rumiano z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku i posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: