Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cukier puder 1 szklanek
masło 50 gramów
jajka 1 sztuk
mleko 0,5 szklanek
miód 2 łyżek stołowych
mąka 2 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
mleko 0,75 szklanek
masło 200 gramów
kakao 2 łyżek stołowych
cukier 1 szklanek
wiórki kokosowe 200 gramówWykonanie:Miękkie
masło utrzeć z
cukrem pudrem. Ucierając, dodać
jajko,
miód,
mleko oraz
make wymieszaną z proszkiem. Wylać ciasto na płaską blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia. Upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Ostudzone pokroić w kostkę.Polewa: 0,75 szklanki
mleka, 200g
masła,
kakao oraz szklankę
cukru, mieszając, gotować w rondlu 5 minut, na małym ogniu.W ostudzonej polewie zanurzać kostki ciasta i obsypać wiórkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: