ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocukier puder 1 szklanekmasło 50 gramówjajka 1 sztukmleko 0,5 szklanekmiód 2 łyżek stołowychmąka 2 szklanekproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmleko 0,75 szklanekmasło 200 gramówkakao 2 łyżek stołowychcukier 1 szklanekwiórki kokosowe 200 gramówWykonanie:Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Ucierając, dodać jajko, miód, mleko oraz make wymieszaną z proszkiem. Wylać ciasto na płaską blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia. Upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Ostudzone pokroić w kostkę.Polewa: 0,75 szklanki mleka, 200g masła, kakao oraz szklankę cukru, mieszając, gotować w rondlu 5 minut, na małym ogniu.W ostudzonej polewie zanurzać kostki ciasta i obsypać wiórkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: