ßßß Cookit - przepis na Pieczeń cielęca lub z jagnięcia w folii aluminiowe

Pieczeń cielęca lub z jagnięcia w folii aluminiowe

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
cielęcina 60 dekagramów
czosnek 3 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania
oliwa 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć. Natrzeć starannie czosnkiem roztartym z solą i wymieszanym z pieprzem. Ułożyć w misce, przykryć, postawić na ok. 1 godz. w lodówce. Wyjęte z lodówki mięso posmarować równomiernie oliwą lub olejem. Ułożyć na dostatecznie dużym kawałku folii aluminiowej, owinąć, ułożyć w brytfannie, wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec. Pieczeń powinna się równomiernie zrumienić. Upieczone mięso odwinąć z folii, pokrajać w plasterki w poprzek włókien, ułożyć na półmisku, obłożyć pieczonymi ziemniakami (1-2 na porcję). Podawać z dodatkiem surówek z zielonej sałaty lub ze świeżych ogórków i z musem z jabłek. Pieczeń można także podawać na zimno z sałatkami z warzyw.
Uwagi:
cielęcina lub mięso z jagnięcia bez kości, oliwa lub olej
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1824/Pieczen-cieleca-lub-z-jagniecia-w-folii-aluminiowe