ßßß Cookit - przepis na Lukier surowy z białek

Lukier surowy z białek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
białka 2 sztuk
cukier puder 1 szklanek
cukier waniliowy 1 łyżek deserowych
sok z cytryny według uznania
Wykonanie:
Cukier przesiać przez gęste sito, wsypać do miski, dodać białka i cukier waniliowy. Ucierać drewnianą łyżką do momentu uzyskania gładkiej masy; pod koniec zakwasić sokiem z cytryny. Przygotowanym lukrem natychmiast smarować powierzchnię upieczonych ciast i pozostawić w suchym miejscu do obeschnięcia. Lukier wykorzystać bezpośrednio po wykonaniu.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5187/Lukier-surowy-z-bialek