Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
białka 2 sztuk
cukier puder 1 szklanek
cukier waniliowy 1 łyżek deserowych
sok z cytryny według uznaniaWykonanie:
Cukier przesiać przez gęste sito, wsypać do miski, dodać
białka i
cukier waniliowy. Ucierać drewnianą łyżką do momentu uzyskania gładkiej masy; pod koniec zakwasić
sokiem z cytryny. Przygotowanym lukrem natychmiast smarować powierzchnię upieczonych ciast i pozostawić w suchym miejscu do obeschnięcia.
Lukier wykorzystać bezpośrednio po wykonaniu.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: