ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 2 sztukmleko 250 mililitrówmąka 200 gramówfilet z piersi kurczaka 2 sztukpor 1 sztukjabłka 4 sztuksok z cytryny 1 sztukpapryczka chili 1 sztukolej według uznaniatymianek według uznaniaser żółty 100 gramównatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Jajka zmiksować ze szklanka wody, mlekiem, mąką oraz szczypta soli i odstawić na 30 minut.Nadzienie: opłukane, osuszone mięso, zawinąć w folie aluminiowa i upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (ok. 20 minut). Oczyszczony por pokroić na plasterki. Obrane jabłka pokroić na kawałki i skropić sokiem z cytryny. oczyszczona papryczkę posiekać. Plasterki pora zeszklić na łyżce oleju, dodać jabłka i chili, posypać tymiankiem, sola oraz pieprzem. Smażyć 5 minut, aż jabłka zmiękną, ale się nie rozgotują. Dodać pokrojone w kostkę, upieczone mięso, tarty żółty ser i łyżkę posiekanej natki.Z ciasta usmażyć cieniutkie naleśniki, posmarować je farszem, zwinąć i zapiec w piekarniku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 2 sztukmleko 250 mililitrówmąka 200 gramówfilet z piersi kurczaka 2 sztukpor 1 sztukjabłka 4 sztuksok z cytryny 1 sztukpapryczka chili 1 sztukolej według uznaniatymianek według uznaniaser żółty 100 gramównatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Jajka zmiksować ze szklanka wody, mlekiem, mąką oraz szczypta soli i odstawić na 30 minut.Nadzienie: opłukane, osuszone mięso, zawinąć w folie aluminiowa i upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (ok. 20 minut). Oczyszczony por pokroić na plasterki. Obrane jabłka pokroić na kawałki i skropić sokiem z cytryny. oczyszczona papryczkę posiekać. Plasterki pora zeszklić na łyżce oleju, dodać jabłka i chili, posypać tymiankiem, sola oraz pieprzem. Smażyć 5 minut, aż jabłka zmiękną, ale się nie rozgotują. Dodać pokrojone w kostkę, upieczone mięso, tarty żółty ser i łyżkę posiekanej natki.Z ciasta usmażyć cieniutkie naleśniki, posmarować je farszem, zwinąć i zapiec w piekarniku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: