ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegotruskawki 1,5 szklanekjajka 3 szklanekcukier 7 łyżek stołowychmleko 0,75 szklanekśmietana kremówka 0,5 szklanekcukier puder 2 łyżek stołowychtruskawki według uznaniaWykonanie:Oczyszczone truskawki osuszyć. Zmiksować taką ilość, aby uzyskać 3/4 szklanki przecieru i wstawić go do lodówki. Resztę truskawek zostawić do dekoracji. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Mleko zagotować i gorące wlewać, mieszając, do ubitej masy. Dalej ubijać na parze, do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Ostudzić i ubijając połączyć z przecierem. Wstawić do zamrażalki na 3 godziny. W tym czasie 2 razy wyjąć, ubić trzepaczką i włożyć z powrotem do zamrażarki. Jeśli po tym czasie lody nie są dostatecznie zamrożone, zwiększyć czas zamrażania. Gotowe lody udekorować bitą śmietana z kolorowym cukrem pudrem i odłożonymi owocami.Uwagi:Lody można sporządzać także z innymi miękkimi owocami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: